5 wedding trends voor 2020

24 januari 2020

Stap volledig on-trend in het huwelijksbootje

2020: nieuw jaar, nieuw decennium. En een superleuke datum om op je wedding invites te drukken! 2020 mag dan heel symmetrisch ogen, sommige wedding trends houden het liever wat gedurfder. We verklappen je alvast 3 kernwoorden: creatief, kleurrijk en eco-friendly.

 

1. Ga voor duurzaam

Deze trend is al lang in opmars en nu klopt hij ook aan bij je huwelijk. Steeds meer koppels willen hun ecologische voetafdruk klein houden, zelfs op hun speciale dag. Van het eten tot de bloemen, de servetten en de tafeldecoratie. Je kunt heel wat doen om je feest eco-friendly te maken. Werk samen met lokale handelaars, gebruik papieren of bamboe rietjes of maak je uitnodigingen van gerecycleerd papier …  

 

2. Geef kleur aan je feest

Bye bye, basic kleurenpalet. Het nieuwe jaar brengt kleur met zich mee. En hoe! Onverwachte kleurentinten, mix and match prints, statement kleuren … Probeer jezelf niet te verliezen in die regenboog. Zoek een tint die helemaal bij jou past en werk daarop verder. 

Foto links: Tabloo Margot - Kaat DM / Foto rechts: Meet Marcel

3. Wees creatief met je decor

Gedaan met de typische tweekleurenschema’s op feesten. Op een trouwfeest in 2020 draait alles om beleving. Doe eens iets anders dan die typische ‘wedding look’. Combineer bijvoorbeeld verschillende serviezen en glazen met elkaar of gebruik verlichting op een slimme manier.

 

4. Plaats een self-service bar

Ben jij een echte cocktail lover? Champagnekenner? Homemade limonade fan? Je gasten waarschijnlijk ook. Een toffe bar voor je op je receptie of afterparty is een echte eyecatcher. Decoreer hem op een leuke manier en vul aan met frisse drankjes en leuke garneringen. Zo kunnen je gasten hun cocktails zelf samenstellen. 

Foto's: Mathias Hannes / Event Immer

5. Gebruik originele materialen

In 2020 pakken we het anders aan. Verwerk verrassende materialen in je voorbereiding. Wat dacht je van plexiglas voor menu’s, naamkaartjes en borden. Alles wat je op papier zou zetten, kan ook gewoon op doorzichtig materiaal. Of verwerk spiegels in de ruimte. Ze weerspiegelen je leuke decor en geven een gevoel van eindeloosheid. 

Coverfoto: Maitha Lunde / Event/ Présence Isabel D'Hulster