De trouwtrends van 2019

28 maart 2019

Tips voor de mooiste dag van je leven

Trouw jij binnenkort? Dan zit je hoofd – en je Pinterest profiel - waarschijnlijk al vol met 1000 ideeën over hoe je feest eruit zal zien. Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet, maakten we een handig overzicht van de belangrijkste trouwtrends van het moment.

 

 

De decoratie

Heb je al een bepaalde sfeer in gedachten voor je trouwfeest? ’t Is handig om eerst een globaal beeld te vormen en dan op zoek te gaan naar de juiste decoratiestukken. Enkele tips:

 

  • Kies een centraal kleurenpalet. Dé Pantone-kleur van 2019 is living coral. Koraalkleurige details zijn dus zeker een winner op elk trouwfeest in 2019. Bij Femat vind je nappen en servietten in dit hippe kleur.
  • Maak een statement. Hou de ecologische voetafdruk van je trouwfeest bijvoorbeeld zo klein mogelijk. Recycleerbaar drukwerk en zelfgemaakte vlaggetjes uit restjes stof zijn een mooie groene draad doorheen je feest.
  • Think different. Hou je van groen, maar heb je de feestjes vol met bloemen en planten ondertussen wel gezien? Haal grassen, graanstengels, olijftakken, klimop … binnen voor een groene en originele decoratie. Bovendien kan je er ook een heel mooi bruids‘boeket’ mee vormen.

Het buffet

 

Ooit al van een Grazing table gehoord? ’t Is een trend die overgewaaid komt uit Australië. Een grazing table is een buffet dat overvol ligt met van alles. De constanten zijn brood, charcuterie, aperitiefhapjes en kleine snacks. 

 

Vaak maken traiteurs er een echt kunstwerk van, maar zo’n buffet kan je ook gerust zelf samenstellen. Al het lekkers presenteer je op mooie schalen en in leuke bowls. Smullen maar!  

 

De drank

 

In 2019 drink je champagne uit een chique coupe. Stapel ze op de bar en waan je in een scène uit The Great Gatsby. Of ben je meer een cocktail lover? Serveer ze dan in trendy geslepen glazen en shake ze achter een hippe bar.

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven van de laatste feest trends? Volg Femat op Pinterest en Instagram.