Een mooie ijsemmer? Zo vul je hem

03 april 2019

Tip van de Butler

Een mooie ijsemmer is een eyecatcher op je feest. Maar hoe doe je dat: zo’n emmer perfect vullen? Met de tips van butler Vincent Vermeulen lukt het zonder problemen.

 

Stap 1: Kies een ijsemmer

 

Als je niet genoeg hebt aan een wijnkoeler voor één fles, moet je op zoek naar alternatieven. Hier kan je creatief zijn, want eigenlijk kan elke mooie bak of kuip als ijsemmer dienen. Vincent kiest voor een betonnen, ovaal exemplaar. 

 

Stap 2: Zet de flessen erin

 

“Veel mensen maken dezelfde fout”, zegt Vincent. “Ze doen eerst het ijs in de emmer en duwen daarna de flessen erin. Maar je moet altijd starten met de fles. De ijsblokken komen er pas op het einde bij.”  

 

 

Stap 3: Maak heldere ijsblokjes

 

Een groot deel van je ijsemmer bestaat, uiteraard, uit ijs. Hoe zorg je ervoor dat je ijsblokjes mooi transparant zijn? “Daar bestaat een makkelijke truc voor”, zegt de butler. “Kook je water eerst 2 keer en steek het dan pas in de diepvries. Zo krijg je perfect doorzichtige ijsblokjes.”

 

Stap 4: Vul de emmer met ijs

 

Als laatste stap vul je de emmer met ijs. Giet het vanuit een ijsemmer gelijkmatig rond de flessen en het feest kan beginnen!