Entertain de kinderen op je feest

14 augustus 2019

5 tips voor kleine feestneuzen

Op jouw droomfeest moet iédereen zich welkom voelen, dus zeker ook de jongste gasten. En als je kinderanimatie goed zit, kunnen hun ouders zich dubbel en dik uitleven. Double win! Met deze vijf tips maak je je feest kidsproof.

 

1.   Een eigen stek

We kennen ‘m allemaal: de kindertafel. Misschien denk je meteen aan een klein plooitafeltje waar eigenlijk niemand aan wil zitten. Nee: op jouw feest springt de kindertafel er echt uit. Kies voor kleurrijke decoratie die de kinderen meteen aanspreekt. Ook fijn is een zelfgemaakt kindermenu. Gebruik veel kleur en icoontjes en de jongste gasten voelen zich de koning(in) van het feest.

 

 Foto's: Catering Cachette

2.    Een gewaarschuwde ouder … 

Heb je een activiteit buiten gepland? Of is er een bos, voetbalveldje of zandbak vlak bij de feestzaal? Vermeld het op de uitnodiging. Niets vervelender dan kinderen die willen ravotten, maar hun mooie kleren niet mogen vuilmaken. 

 

3.    Hier zijn ze uren zoet mee 

Richt een kamer of hoekje van de feestzaal in met vanalles om mee te spelen. Ouderwetse volksspelen of gezelschapspelletjes werken nog altijd. Of pak het anders aan met een verkleedkoffer, een echte cinema of een photobooth met accessoires. Wedden dat de ouders het ook leuk zullen vinden?

 

4.    Een gastenboek op kindermaat 

Wil je een persoonlijk aandenken aan je feest? Dan is een gastenboek altijd een goed idee. En het wordt nog leuker als je ook een speciaal gastenboek voor de kinderen voorziet. Kies een groot formaat en leg er allerlei kleurpotloden, stickers, stempels … bij. Superleuk voor tijdens het feest én achteraf.

 

5.    Om nooit meer te vergeten

Verras je gasten en hun kinderen tot op het allerlaatste moment door hen elk hun eigen herinnering mee naar huis te geven. Zwaai je gasten bijvoorbeeld uit met een plantje voor de ouders en een klein waterpistool voor hun kinderen. Of wees zelf creatief volgens het thema van je eigen feest.