Foodsharing is een feest

08 mei 2019

4 voordelen van dit hippe menu

Foodsharing is overal. Meer en meer restaurants wijden hun hele menu eraan, er zijn foodsharing festivals en oneindig veel mogelijkheden bij traiteurs. Jouw feest kan dus niet achterblijven. En waarom zou je? Foodsharing heeft namelijk heel wat fijne voordelen.

 

Eerst en vooral: wat is het precies? Foodsharing is een culinair concept waarbij verschillende gerechten in het midden van de tafel worden geplaatst. De gasten verdelen het eten en kunnen zo overal van proeven. Klinkt leuk, en dat is het ook! Dit zijn vier mooie voordelen van foodsharing op je feest:

1. Ijs meteen gebroken

Foodsharing is een heel interactieve vorm van eten. De gasten die samen aan tafel zitten, delen hun gerechten en zo komen de gesprekken spontaan op gang. De ideale start van een gezellige avond!

 

 

2. Creativiteit ten top

 

Dit veelzijdige eetconcept laat veel ruimte voor creativiteit. De gerechten zelf, de presentatie en de tafeldekking …  Met al die elementen kan je spelen om van het diner een fantastische ervaring te maken. Kies de mooiste bowls, bordjes en bestek en de feesttafels zien eruit als smakelijke kunstwerken.

 

3. Iedereen tevreden

 

Men zegt wel eens: “je kan nooit voor iedereen goed doen”. En dat klopt, maar met foodsharing kom je wel heel dicht in de buurt. Iedereen kiest namelijk zelf wat hij of zij wil eten. Grote eters genieten van meerdere gerechten, terwijl kleinere eters niet verplicht zijn om een volledig driegangenmenu te nemen. Wie vegetarisch is, krijgt niet één vegetarisch alternatief, maar kan ook kiezen tussen verschillende lekkere schotels.

 

 

4. Concept vol beleving

 

Foodsharing is veel meer dan een maaltijd. Doordat de gerechten in kleine porties op tafel komen, duurt de maaltijd al snel wat langer. Maar dat betekent zeker niet dat je gasten zich gaan vervelen: foodsharing is een echte beleving waar lekker eten en gezelligheid centraal staan.