Meet Marcel vindt corporate events opnieuw uit
Hoe raak je mensen in hun hart? In een wereld waar iedereen overspoeld wordt door indrukken is dit een grote uitdaging voor bedrijven. “Vandaag maak je geen emotie los door een reclamespot op tv te laten zien”, zeggen Tim en Bartel van Meet Marcel. “Wij voelen de verschuiving van klassieke communicatie naar live experience. Daar speelt Meet Marcel op in met bedrijfsevenementen met een hoek af.”
Hoe moet een bedrijfsevent er volgens Meet Marcel uitzien?
Tim: “Een event moet er altijd perfect uitzien maar het verhaal erachter is nog belangrijker. Wij gooien het recept van een klassiek evenement overboord. Waarom altijd een receptie, diner en dansfeest? We beginnen altijd met deze vraag: welke emotie willen we meegeven aan de gasten? Van daaruit bouwen we ons event op. Alles kan en mag, maar de gasten moeten thuiskomen met een wauw-gevoel.
Kunnen jullie daar een concreet voorbeeld van geven?
Bartel: “Vorig jaar vroeg Copperhead gin ons om ‘iets anders’ te doen. Ze wilden communiceren dat Copperhead hét ingrediënt is voor de perfecte mix. We zijn daarmee aan de slag gegaan en hebben influencers uitgenodigd voor een evenement. De meesten kenden elkaar niet en daar hebben we mee gespeeld. Naast de genodigden waren er ook heel veel acteurs aanwezig, maar dat wist niemand. Een toneelgezelschap uit Londen heeft die avond het verhaal van The Great Gatsby gebracht in de vorm van immersive theater. Dat betekent dat je als gast met iemand aan het praten was en dat die persoon plots op een tafel sprong en begon te spelen. Na enkele minuten heeft iedereen door dat het een toneelstuk is, maar wat ze niet wisten, is dat de helft van de mensen die aan het applaudisseren was, ook nog performers waren. Zo zat de avond vol met verrassingen. Het mooiste compliment heb ik die avond gehoord van een Engelse barman: What the f*ck is this?"
Hoe verzamelen jullie het materiaal om zo’n verhaal vorm te geven?
Tim: “We starten met een moodboard om de sfeer te bepalen. Daarna zoeken we de meubels, decoratie, verlichting … die daarbij passen. We combineren het materiaal van verschillende leveranciers om het sterkste uit de markt te halen. Een rotan stoel van Femat is bijvoorbeeld een mooi basisstuk dat je eindeloos kan combineren. Leg er een bepaald tapijt onder of zet er een andere staanlamp naast en je krijgt een heel ander verhaal.”
What’s new?
Hoe blijven jullie op de hoogte van nieuwigheden in de sector?
Bartel: “Ik kom regelmatig in hogescholen en zeg altijd tegen de studenten: je moet gewoon leven. Niemand komt op nieuwe ideeën door naar een scherm te staren. Overal waar je gaat moet je je oren en ogen openhouden. Als er nieuwe producten op de verhuurmarkt komen, is er 90% kans dat een collega dat product de dag zelf nog besteld omdat het in één van onze concepten past.”
Tim: “We trekken regelmatig naar het buitenland, want België is meestal wat achter op het vlak van trends. Als je in Amsterdam verschillende restaurants ziet die afgewerkt zijn met terrazzo, weet je dat dit upcoming is. Nu zien we dat dit motief de vervanger van het marmer aan het worden is. Wij proberen evenementen te maken die voor zijn op hun tijd. Tropical of bohemien zal je bij ons niet meer vinden.”
Welke opkomende trends zien jullie voor deze winter?
Bartel: “Ton sur ton wordt volgens ons een belangrijke. Dat zijn verschillende materialen bij elkaar, maar allemaal in dezelfde kleur. Je creëert op een nieuwe manier contrasten door bijvoorbeeld een velours stoel op een gladde ondergrond te plaatsen. Zo hebben we onlangs een privé-evenement volledig in het roze gedaan. Qua kleuren voor de herfst en winter zien we veel mosterdgeel en oranjetinten.”
Meet Marcel organiseert regelmatig feesten in het buitenland. Zou je dit ook een trend noemen?
Tim: “Zeker. We willen ons niet profileren als specialist in buitenlandse evenementen, maar het gebeurt meer en meer. Wij voelen heel hard dat de wereld kleiner wordt. Vroeger gaven mensen een Italiaans themafeest in een schuur in België, vandaag vliegen ze naar Italië. Ook deze trend vloeit voort uit de nood aan emotie en beleving. In een wereld waar alles artificieel is, gaat men op zoek naar authenticiteit.”